“Cēsis inside” gidi piedāvā pastaigas un pārgājienus dabā, apciemojot vietējos ražotājus un izgaršojot Vidzemes apkārtnes garšas.
- http://www.cesisinside.lv/piedavajumi/
- Sigita+371 29109965, [email protected]
“Cēsis inside” gidi ir radījuši vietējo garšu piedāvājumu, ko var izbaudīt, kopā ar viņiem dodoties īpašā pārgājienā uz vietējām ražotnēm vai arī ekskursijas laikā degustējot vietējos labumus.
Veselības laboratorija ir pašmāju stipro alkoholu ražotne. Gidi piedāvā viesošanos ražotnē vai tikšanos Amatas upes krastos un citās vietās Latvijā, lai izbaudītu gardos dzērienus.
Piedāvājumā ir alkoholiskie uzlējumi uz ogām, savāktām Gaujas Nacionālajā parkā, un ne tikai, taču visi uzlējumi tiek gatavoti vienīgi no Latvijas biosistēmā iegūtiem augiem un augļiem Tiekoties ar ražotāju, varēs uzzināt gatavošanas noslēpumus un garšu nianses.
Pārgājiens ar gidu no Cēsīm uz Līviem, Veselības laboratorijas ražotni, vedīs pa senām atpūtas vietām un Cīrulīšu dabas takām, izbaudot dabas burvību Gaujas krastos.
“Raiskumietis” top mazā alus darītavā Raiskuma ezera krastā. Tā ir īpaša vieta, kur alus tiek gatavots pēc sentēvu receptēm tikai no dabīgām izejvielām, kas iegūtas Latvijas dabā. Gatavojot alu, tiek izmantots tīrs ūdens no Gaujas Nacionālā parka, miežu iesals, apiņi un raugs.
Patieso garšu dod ar malku kurināms vārāmais katls. Dabisku dzirkstīgumu un dzidrumu alus iegūst lēnajā nogatavošanās procesā.
Notiek ciemošanās mazajā alus darītavā un Raiskuma labumu darītavas gardumu baudīšana – trīs veidu alus, maize, gaļa un cepumi. Pēc degustācijas paredzēts pārgājiens apkārt Raiskuma ezeram, filmas “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” filmēšanas vietu un “Saknīšu” mājas apskate. Gids palīdzēs saskatīt arī Raiskuma muižas parka bagātības un dabas skaistumu. Vieglas pakāpes pārgājiena garums – 8 km.
“Labas saknes” ir Veselīgo našķu radītava pašā Cēsu vecpilsētas sirdī. Te top kārumi no Latvijā augušām saknēm un augļiem.
Veselīgo gardumu degustācija: svaiga burkānu sula un dažādi gardumi, čipsi, konfektes, kas gatavotas no ogām un dārzeņiem. Saimnieces un pārtikas tehnoloģes Dainas stāsts par veselīgu uzturu liks aizdomāties ikvienam viesim, kā pilnveidot savu ēdienkarti. Pēc degustācijas – Cēsu pilsētas ekskursija ar stāstiem par aizgājušiem laikiem un mūsdienām pilsētā.